Design a site like this with WordPress.com
Mulakan

Cara Untuk Jimat Guna Pencuci Serbaguna Yang Mahal

Terdapat berbagai-bagai jenis sabun pencuci terdapat dalam pasaran pada zaman sekarang ini dan kita sebagai pengguna hendaklah bijak untuk memilih apa yang bagus untyuk setiap sen yang kita belanjakan. Ada yang terlampau murah sehinggakan tidak berapa berkesan menanggalkan kotoran degil. Ada yang terlampau mahal tetapi amat berkesan menanggalkan kotoran degil seperti kesan minyak gris atau kesan iodin. Cara yang paling ramai orang buat ialah menggunakan sabun pencuci baju untuk pelbagai kegunaan seisi rumah. Hakikatnya, sabun pencuci baju ini tidaklah berapa kuat untuk menanggalkan kotoran yang degil dan memerlukan cucian berkali-kali untuk menghilangkan kesan kotoran yang degil.

Kebanyakan kita berbelanja di pasar raya yang menawarkan berbagai-bagai sabun pencuci serbaguna untuk kegunaan harian. Ada juga jenis pencuci yang dikeluarkan hanya untuk kegunaan yang tertentu seperti untuk periuk aluminium sahaja, atau untuk kegunaan membersihkan kesan kotoran dari bekas pembakar gril sahaja, atau untuk membersihkan cermin sahaja, ada juga hanya untuk menghilangkan kesan kotoran minyak hitam pada bahagian enjen dan yang paling kuat sekali adalah untuk menghilangkan kesan tar.

Pada halaman kali ini, saya hanya tumpukan untuk bagaimana kita boleh berjimat menggunakan sabun pencuci serbaguna yang mahal dan berkesan untuk mencuci bahagian lantai rumah yang bermozek atau bertail. Selalunya sabun pencuci jenis ini dijual dalam bekas 500ml yang mudah digunakan kerana diisi dalam bekas pemancit. Jadi, sekiranya kita pancit seluruh lantai bahagian dapur kita, kemungkinan besar habis setengah botol sabun pencuci itu akan digunakan untuk saiz dapur berukuran sederhana. TAK BERBALOI untuk digunakan bagi mencuci lantai yang agak luas.

Pilihan Produk Menarik Untuk Anda

Di bawah adalah kaedah yang saya gunakan untuk mengurangkan penggunaan sabun pencuci yang mahal untuk mencuci lantai rumah.

Langkah 1 :

Mula-mula bancuh sabun biasa sahaja di dalam baldi pengemop lantai dan mula membasahkan dahulu semua bahagian lantai dengan mop.

Langkah 2 :

Balik semula kebahagian yang mula-mula dibasahkan dengan air sabun itu dan mula mengemop dengan lebih kuat.

Langkah 3 :

Bilas dengan air bersih dan biarkan lantai kering.

Langkah 4 :

Periksa bahagian lantai yang sudah dibersihkan itu untuk tanda-tanda kotoran yang masih terlekat dan pancitkan dengan sabun pencuci yang mahal & berkualiti pula. Biarkan seketika.

Langkah 5 :

Mula menyental menggunakan span kasar. Lapkan dengan kain yang lembab beberapa kali sehingga kesan sabun hilang dan biarkan kering.

Ice-Watch 100% Belgium Movement

Jam Tangan Generasi Baru…!!

Inilah kesannya….!!!

Sekarang lantai pun dah bersih dan hanya menggunakan beberapa pancitan sahaja sabun pencuci yang mahal & berkualiti ini untuk membersihkan lantai. Masih ada banyak lagi untuk digunakan bagi tujuan pembersihan yang lain.

“Ia Sangat Menjimatkan…!!!”

Selamat Mencuba.

Pencuci serbaguna yang saya gunakan di atas adalah Micro Clear Biodegradable yang amat berkesan terutamanya untuk kotoran jenis berminyak. Untuk dapatkannya, sila klik butang di bawah :

Ralat RSS: WP HTTP Error: Too many redirects

Cari Saya Di Sini :

Pilihan Kasut Keselamatan Berkualiti

Lain-Lain Yang Menarik:

10 Cara DIY Basikal Menjimatkan

10 Alatan Menanam Pokok & Berkebun

11 Peralatan Elektrik Menarik

11 Alatan Dapur Menarik

Bayar Bil Guna Touch N Go

Beli Online Guna Touch N Go

Menderma Guna Touch N Go

Cara Atasi Masalah Berdengkur

Cara Menghalau Cicak, Serangga Dan Tikus

Cara Menghalang Ular Datang

Penutup Longkang Ringan

Mesen Urutan Kaki Terbaik

Pilihan Produk Kegemaran Ramai



Published by Ainudin

I'm from Johor Bahru, Malaysia. Independent Health Coach.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: