11 Peralatan Dan Perkakasan Dapur Yang Terkini Dan Terbaik

Advertisement:

Bagi memenuhi keperluan dan kehendah pengguna, banyak pengeluar barangan dapur telah membuat peralatan yang lebih canggih dan sesuai dengan suasana zaman moden. Kualiti produk juga adalah lebih baik dengan penggunaan bahan yang lebih ringan dan tahan lama. Fokus utama pengeluar produk barangan dapur adalah bagi memudahkan lagi kerja-kerja memasak dan memproses makanan dengan lebih menjimatkan masa dan tenaga.

Setelah meneliti beratus-ratus produk perkakasan dan peralatan dapur, 11 produk telah menarik minat ramai pembeli untuk memilikinya.

1. Alat Pembuka Tin

Ianya boleh digunakan oleh pengguna yang kidal juga (left-hander). Mempunyai pemegang yang amat selesa bagi memastikan cengkaman yang selesa semesa digunakan. Direka untuk memudahkan kerja membuka tin.

2. Pengasah Pisau Moden

Dilengkapi dengan pemegang getah yang ergonomik dengan mata pengasah berlian. Reka bentuk anggun dan sesuai digunakan untuk semua jenis pisau. Tapak yang menggunakan bahan kalis licin untuk penggunaan yang lebih stabil dan selamat. Menjadikan pisau dan gunting yang tumpul menjadi seperti baru setelah menariknya ke dalam alat ini dalam satu arah sebanyak 3 ke 4 kali sahaja.

3. Alat Pencabut Biji Jagung 2

Memotong biji jagung dengan mudah dan disediakan sekali dengan bekas bagi mengelakkan biji jagung bertabur. Ianya mudah sekali dikendalikan dengan hanya menekan sahaja alat ini ke bawah dan biji jagung akan tercabut dari batangnya.

4. Alat Pemotong Mentega dan Keju

Teknik yang digunakan adalah tradisional cuma menggunakan bahan besi berkualiti yang tahan karat dan mudah dibersihkan berbanding dengan alat yang sebelumnya yang diperbuat daripada kayu.

5. Pisau Penyapu Mentega

Bilah pisau yang lain dari yang biasa. Direka khas bagi memudahkan anda menyapu mentega yang baru dikeluarkan dari peti ais anda. Kini anda tidak lagi merosakkan roti ketika menyapu mentega untuk sarapan anda.

6. Pemotong Mentega Moden

Anda dapat menikmati roti mentega anda dengan sekali klik sahaja untuk mendapatkan potongan mentega yang menarik dan pantas.

7. Acuan Air Batu Berlian

Menikmati air buah-buahan atau soda dengan ais yang berbentuk berlian adalah satu pengalaman yang menyeronokkan. Waktu panas anda akan menjadi lebih tenang sambil membaca surat khabar.

8. Mangkuk Microwave Omelette

Menikmati Omelette pada waktu makan adalah sesuatu yang mudah dan pantas untuk dibuat. Dengan mangkuk ini, anda dapat menikmatinya dengan lebih mudah lagi. Cuma bancuhkan telur dan lain-lain bahan di dalam bekas ini dan masak di dalam microwave anda.

9. Penabur Serbuk Gula/Koko

Taburkan sedikit serbuk gula atau koko pada makanan anda untuk menjadikannya lebih lazat. Taburan yang lebih sekata dan terkawal dapat dibuat dengan menggunakan alat ini.

10. Alat Pemotong Tembikai

Dapat memotong tembikai berbagai saiz dengan sekata dan mudah. Ia amat praktikal dan menjimatkan masa dan tenaga anda. Dengan sekali tekan sahaja anda telah dapat memotong sebiji tembikai sekali gus.

11. Pisau Pemotong Tembikai

Memotong tembikai dalam saiz yang kecil untuk anda dan keluarga menikmatinya pada waktu petang. Dapat menjimatkan masa untuk memotong tembikai bagi menghidangkan tetamu yang datang ke rumah anda.

Advertisement:

Hubungi Saya Di Sini :

Advertisement:

Advertisement:

Trash Bag Hanger

Advertisement:

Mesen Rumput Moden
Super Bright Torch Light

Topik Berkaitan :

Advertisemants:

Advertisemants:

Perangkap Nyamuk
Pemicit Ubat Gigi

Lain-Lain Produk Kesihatan :

Tri-Factor Formula®

Tri-Factor Plus®

RioVida®

Tri-Factor Chewable®

BelleVie®

Glutamine Plus®

GluCoach®

Cardio®

BioEFA®

Pro-TF®

TF Renuvo®

Advertisemants:

Published by Ainudin

I'm from Johor Bahru, Malaysia. Independent Health Coach.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: